Onderwatercamping

Vrijdag 24 augustus 2012 hebben wij de eerste onderwatercamping geopend in het zwembad ´t Walfort. Nadat Ellen een persbericht de deur had uitgedaan ging het balletje rollen, eerst bescheiden in de lokale media, maar voor we het goed en wel in de gaten hadden had Willem Visser Giel Beelen van 3 FM aan de telefoon, Karin Brethouwer was in gesprek met Coen en Sander en bij de Jannen van radio 2 of 1 dat wil ik even in het midden laten, Ellen zelf bij de lokale omroepen en in no time ging de hele regionale en landelijke pers met onze onderwatercamping aan de haal.

Wat een ludieke opening van het trainingsseizoen moest zijn werd een `media´spektakel van de eerste orde, fijn eigenlijk dat we zoveel aandacht kregen en hebben gehad, typ voor de gein is `onderwatercamping Aalten’ in bij de zoekmachine Google en je weet niet wat je ziet. Maar goed vrijdagavond in het zwembad, TV Gelderland aanwezig, Aalten Vooruit had een fotograaf gestuurd, Achterhoek Nieuws had een reporter gestuurd ener waren heel veel leden, en nog leuker; ook heel veel toeschouwers al met al hadden we het bad leuk bezet zeg maar.

De duikers mochten zich inschrijven bij de campingbazen Ellen en Karin, en zo werden er twee groepen te weten Braamt en Netterden geformeerd. Na de nodige instructie werden alle campingspullen en de rugzak van Boyan met al zijn gadgets (hij was er niet blij mee) het water in gegooid en werd er begonnen met het opzetten van de onderwatercamping, de vakkundige en deels zeer partijdige jury was ook van de partij en heeft vakkundig en zonder vooroordeel of oordeel gejureerd. En de verbazing was groot, tot ieders verbazing ging het opzetten van de camping eigenlijk heel goed, het bleef allemaal wel wat drijven enzo maar met de nodige loodblokken en ander zwaar materiaal bleef alles toch onder water.

De eerste groep die alles had staan, een strandtentje een tent met slaapzak en een duiker erin, tafel gedekt, twee stoelen met daarop twee duikers zittend en opgehangen was bestaand uit 2 handdoeken en 2 onderbroeken, was de winnaar. Groep Netterden heeft uiteindelijk gewonnen zij waren wat sneller dan Braamt, en ja de badjas en de toiletrol die Ton aan en bij zich had gaf eigenlijk wel de doorslag. Maar beide groepen hebben zich een expert getoond in het bouwen van een onderwatercamping, dus als iemand het ooit ergens voor het `echie’ een camping onderwater wil optrekken, wij hebben wel de bouwers hiervoor.

Na de wedstrijd is het bad uiteraard weer geschoond van alle spullen en hebben we in de club een beachparty gehouden onder het genot van allerlei lekkere cocktails met of zonder alcohol! Al met al was het een zéér geslaagde start van het trainingsseizoen, en laat ik nou iets van traditie voelen aankomen….. wellicht volgend jaar weer iets leuks, een Tour de Walfort onder water of iets dergelijks.