Duikteam Silent World is opgericht in het voorjaar van 1975 door een kern van fanatieke duikers, die voor de leden van nu een solide en gezellige vereniging hebben neergezet. Van meet af aan was dat het niet alleen het duiken zou zijn, maar ook de gezelligheid en dat de familie van de duikers erbij betrokken zouden zijn, altijd en overal. Dus moest er een clubhuis komen, en de club werd officieel aangemeld bij de NOB (Nederlandse Onderwatersport Bond). Sinds die tijd dragen we het prachtige clubnummer 99, zo staan we bekend bij de NOB.

Het eerste clubhuis stond boven aan de Prinsenstraat hier in Aalten, dat was de plek om samen te komen, de theorielessen te verzorgen en een hoop gezelligheid te beleven op de clubavonden die ook toen al op de vrijdagavond werden gehouden. Toen nog een oud woonhuis, ingericht om de groep duikers te entertainen en waar vrijdags een hapje en drankje genuttigd kon worden.

Duikweekenden begonnen ooit met het Hemelvaartweekend en najaarsweekend (ergens in oktober), maar ook vakanties kamperen en duiken in Frankrijk, Zeeland, et cetera. Vanuit dat verleden gaan we nog steeds elk jaar, nu met Pasen en ook in het najaar, naar Zeeland. We hebben daar zo’n beetje onze vaste plek op recreatiepark Klaverweide. Maar ook gaan we met de leden van de club inmiddels wat verder de wereld in op vakantie, zo zijn: Spanje, Egypte, Bonaire, Noorwegen, Indonesië al door ons bereisd en bedoken.

Wij zijn vanuit het clubhuis aan de Prinsenstraat, naar het clubhuis in het Stationsgebouw, via het clubhuis aan de Hoven nu aanbeland op onze huidige plek in Aalten. Gebouwd door de leden van de club, hebben we nu een prachtig clubhuis waar alle theorielessen worden gegeven, en duikdagen worden georganiseerd op diverse duiklocaties zoals in Braamt, Groene Heuvels en veel andere zoetwaterplassen in de omgeving. Maar ook op andere bijzondere plaatsen zoals Naturgart Tauchpark Ibbenbüren in Duitsland waar je tussen grote steuren duikt, duiken in de Gasometer in Duisburg en veel andere evenementen zoals Nieuwjaarsduik, Duikbal, Kerstbrunch, jaarlijkse BBQ, Oliebollenbakken en Carbidschieten worden georganiseerd. Met altijd als belangrijke waarde dat niet alleen de duikers, maar ook hun familie welkom zijn binnen onze club.

Samen met heel veel vrijwilligers binnen onze club houden we de vereniging en het clubhuis draaiend; bestuur, instructeurs, Bar en Evenementen Commissie (zij verzorgen de bardiensten en de keukendiensten, of zoals wij dat nog steeds noemen; de piloten en copiloten) de bouw- en onderhoudsploeg, de schoonmakers en alle leden. Allen zorgen ervoor dat wij een stabiele vereniging blijven met een mooi en gezellig clubhuis.

Duikteam Silent World, een begrip in de Achterhoek voor de duikers, maar bovenal een gezellige familievereniging waar we graag onze leden verwelkomen, maar ook nieuwe leden met hun familie graag welkom willen heten.

Duiken is fascinerend!