Biologiecursussen voor sportduikers in 2017

In 2017 worden er weer een aantal onderwaterbiologiecursussen voor sportduikers georganiseerd door Peter van Bragt waar nog diverse plaatsen voor vrij zijn. Let op: Silent World plaatst dit bericht ter informatie, wij zijn niet betrokken bij de organisatie!

28 – 30  april 2017: “Eten of Gegeten Worden”
Op een speelse en interactieve wijze bestuderen de deelnemers de diverse diergroepen, hoe ze aan hun voedsel komen en wat ze doen om zelf niet opgegeten te worden. In de themaduiken doen we onderzoek naar het eetgedrag van diverse zeedieren. Er wordt ook aandacht besteedt aan hoe je dit eetgedrag op een interessante wijze kunt fotograferen. Het is een leuke alternatieve manier om meer inzicht te krijgen in onze mariene biodiversiteit, van de kleinste tot de grootste zeedieren.

12 – 14 mei 2017: “De Nederlandse Zeenaaktslakken”
In deze cursus komen alle Nederlandse zeenaaktslakken aan bod en besteden we veel aandacht aan het herkennen van de soorten, hun anatomie, eetgedrag, voortplanting, hoe je ze op een fraaie manier fotograferen en nog veel meer. Dus “Everything you wanted to know about de Nederlandse zeenaaktslakken…… en meer!”

01 – 03 september 2017: nogmaals “De Nederlandse Zeenaaktslakken”

Het programma van de cursussen bestaat uit lezingen, determinatiepraktica en/of andere interactieve cursusonderdelen. Afhankelijk van de weersomstandigheden worden er tenminste 3 tot maximaal 5 themaduiken gemaakt met nabesprekingen. De duiken worden zowel in het Grevelingenmeer als de Oosterschelde gemaakt. De cursussen starten rond 20.00 uur op vrijdagavond en worden op zondag tegen 16.00 uur afgesloten met de uitreiking van een certificaat.
De cursuslocatie is ook beschikbaar voor de overnachting op zondag. Dus mocht je er een duikdag aan vast willen knopen dan is dat zonder bijbetaling mogelijk.

De kosten zijn € 175,- per duikweekend. Dit is inclusief digitale hand-outs van alle lezingen, twee of naar keuze drie overnachtingen in een groepsaccommodatie van de “De Witte Boulevard” te Renesse, 2x een riant ontbijt, 2x lunches en diner op zaterdagavond. Voor al deze cursussen zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wie het eerst komt……..! De aanmelding is pas definitief als je €80,- de helft van de cursuskosten hebt aanbetaald op ING bank nr NL38 INGB 0003 4433 21 [BIC code INGBNL2A] t.n.v. P H van Bragt te Breda, o.v.v. cursusnaam en datum. Annulering met restitutie van de aanbetaling is alleen mogelijk als er een vervangende deelnemer voor de cursus gevonden wordt.

Mocht je zelf mee willen doen en ook nog een paar kennissen of vrienden mee willen nemen dan is dat prima. Dit bericht doorsturen naar andere geïnteresseerden mag natuurlijk ook.

Meer informatie is te verkrijgen bij de organisator van de cursussen Peter van Bragt, bereikbaar via phvanbragt@kpnplanet.nl.